Mazatrol-ohjaukset

Mazatrol-ohjaukset ovat helppokäyttöisiä ja suorituskykyisiä

Mazak käyttää valmistamissaan työstökoneissa omaa Mitsubishin pohjalle rakennettua Mazatrol-ohjausta. Mazatrol-ohjausjärjestelmiä on erilaisia riippuen konetyypistä, tarvittavasta akselimäärästä ja vaadittavasta suorituskyvystä. Kaikille Mazatrol-ohjauksille ovat tyypillisiä ominaisuuksia käyttäjäystävällisyys, mahdollisuus eri kielivaihtoehtoihin, mahdollisuus sekä vuorovaikutteiseen että ISO-koodi ohjelmointitapaan ja hyvä suorituskyky.

Mazatrol SmoothAi on markkinoiden ylivoimaisesti nopeimmin ohjelmoitava CNC-ohjaus, varsinkin jos käytössä on 3D-malli työstettävästä kappaleesta. Mazatrol-ohjauksen tekoäly (Ai = Artificial intelligence) luo lähes kokonaan automaattisesti työstöohjelman eli ohjelmointiin käytettävä aika lyhenee radikaalisti aikaisemmasta; Mazakin esimerkkikappaleella se putoaa 42 minuutista alle 3 minuuttiin!

SmoothAi toimii Mazatrol-ohjelmointitavalla ja siihen soveltuvat 3D-mallit ovat Parasolid sekä STEP. Se myös oppii hyviksi havaituista työstöohjelmista ja pyrkii käyttämään niitä jatkossa; puhutaankin oppivasta tekoälystä. Reaaliaikaisesti päivittyvä graafinen käyttöliittymä vähentää ohjelmointivirheiden määrää ja erittäin nopea simulointi varmistaa sen todellisen käytettävyyden tarkistuksissa. SmoothAi on täysin yhteensopiva Industry 4.0:n kanssa.

Malli
Mazatrol SmoothAi
Mazatrol SmoothX & SmoothG
Mazatrol SmoothEz
Mazatrol SmoothC