MT Connect

MT CONNECT on avoin ja maksuton standardi, jonka tarkoitus on parantaa eri koneiden ja ohjelmistojen välistä yhteistyötä. Yhdysvaltalainen MT Connect -Instituutti on kehittänyt avoimen ja laajennettavan tiedonsiirtokanavan koneiden ja laitteiden välille. MT Connect -normiston avulla laitteet ymmärtävät toisiaan ja voivat vaihtaa tietoja. Kommunikointi on XML- ja HTTP-pohjaista, ja sen avulla koko tehtaan tiedonsiirto on reaaliaikaista. Tämä yhteinen ja yleisesti käytössä oleva kommunikointitapa antaa ohjelman kehittäjille mahdollisuuden parantaa ohjelmistoja. Asiakkaat saavat käyttöönsä tuottavuutta tehostavia ominaisuuksia.

Mitä hyötyä Mazak MT Connectista on?

MT Connect yksinkertaistaa koneiden tarkkailua ja hallintaa eri koneiden välillä olevan yhteisen tiedonsiirronmenetelmän avulla. Kerätty data voidaan tuoda yhteen paikkaan ja tiedonhallinta yksinkertaistuu. Mazakin koneiden online-seurantaan ei tarvita erikseen Mazakin omaa ohjelmistoa, vaan tiedonsiirtoa voidaan seurata yhdellä MT Connectilla, jolla mahdollisesti seurataan myös toisen merkkisiä laitteita. Mazak MT Connectin avulla Mazak-koneesta saadaan ulos iso joukko signaaleja (esim. koneen tila, kuormitus, työkalutiedot, jne.), joita voidaan hyödyntää tiedonkeruussa ja analysoinnissa kolmannen osapuolen ohjelmistolla.

Mitä tarvitaan Mazak MT Connectin käyttöönottoon?

Mazak-työstökoneessa tulee olla riittävän tuore CNC-ohjelmistoversio. Wihuri tarjoaa tarvittaessa version päivityksen erikseen. Jos käytössä on jo sopiva ohjelmistoversio, vain Mazak MT Connect-adapteri tarvitaan. Tämä sisältää myös MT Connect Agent -ohjelman. Kun työstökoneessa on adapteri, se voidaan kytkeä siinä olevan LAN-portin kautta yrityksen verkkoon ja siitä eteenpäin kolmannen osapuolen ohjelmaan, joka sitten tulkitsee kerättyä dataa. Asiakas hankkii haluamansa kolmannen osapuolen ohjelmiston itse.