Mazak Palletech-ohjaintietokoneen päivitys

Automaattinen Mazak Palletech -varastointijärjestelmä on erittäin tehokas ja luotettava kumppani. Sen aivoina toimiva ohjaintietokone tulisi uusia säännöllisin väliajoin, jotta laitteiston toimintavarmuus voidaan optimoida. Valmistajan määrittelemä elinikä näille tietokoneille on noin 5 vuotta, sillä kyseessä on loppujen lopuksi aivan tavallinen toimistotietokone, joka toimii raskaassa teollisuusympäristössä. Jos ohjaintietokone tuhoutuu, se aiheuttaa pitkän suunnittelemattoman tuotantokatkon.

Tarjoamme teille uusia tuotteita, jotka vaikuttavat ympäristön hallittavuuteen ja vakauteen sekä elinkaareen:

• HP Z2 -tietokone, jonka tärkeimmät ominaisuudet ovat sen kaksi kiintolevyä, jotka peilataan. Jos toinen tuhoutuu, aktivoituu toinen automaattisesti ja tuotanto jatkuu ongelmitta. Valmistajan 5 vuoden on-site takuu, jonka vasteaika yksi työpäivä
• HP E23 -näyttö, valmistajan takuu 3 vuotta
• HP USB 320K -näppäimistö
• HP Wired 320M -hiiri
• Eaton UPS -varavirtalaite, 5 – 10 minuutin varoajalla, valmistajan takuu 2 vuotta
• VMWare workstation 17Pro -virtuaaliohjelmisto 3 vuoden valmistajan teknisellä tuella

Päivitystyö aloitetaan kloonaamalla Palletech-ohjaintietokoneen ympäristö VMWare workstation 17 Pro -virtuaaliohjelmistoon, joka toimii uudella HP Z2 -tietokoneella. Uuden HP Z2 -tietokoneen kovalevyt on peilattu ja koneen sähkönsyöttö on turvattu UPS-varavirtalaitteella. Tällöin uuden ympäristön tietokoneen arvioitu käyttöikä on noin viisi vuotta.


Työ suoritetaan yhteistyössä alihankkijamme kanssa, Wihuri Oy Teknisen Kaupan kehittämän prosessin mukaan. Vastaava tietokone voidaan tilata myös valmistajalta, Yamazaki Mazak Corporationilta, jolloin hankintahinta on kuitenkin korkeampi ja toimitusaika on pidempi, noin kahdeksan kuukautta. Wihuri Oy Tekninen Kauppa on pyrkinyt kehittämään toimintatavan, jolla asiakkaidemme automaattisten Mazak Palletech -varastointijärjestelmien mahdollinen haavoittuvuus saadaan minimoitua ja tuotannon jatkuvuus varmistettua.

Pilottiympäristön kloonaaminen asiakkaan tuotantoympäristössä aiheuttaa tuotantokatkon, joka pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. Lopullinen uuden ympäristön rakentaminen tapahtuu alihankkijamme tiloissa, minkä jälkeen valmis ympäristö asennetaan tuotantokäyttöön asiakkaan tiloissa mahdollisimman lyhyellä tuotantokatkoksella.
Vanha ja uusi ympäristö dokumentoidaan ja dokumentti toimitetaan asiakkaalle.

Päivitystyö asiakasympäristössä voidaan aikatauluttaa noin viikon sisällä siitä, kun uudet tietokoneet ja muut tuotteet ovat saapuneet valmistajalta. Tällä hetkellä tietokoneiden ja muiden tuotteiden toimitusaika on 4 – 5 viikkoa tilauksesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Janne Aatsinki

Huoltopäällikkö | Mazak-työstökoneet

+358407764336

Lähetä sähköposti

Jani Heittola

Kunnossapidon kehityspäällikkö | Mazak-työstökoneet

+358406212298

Lähetä sähköposti

Juha Pantsar

Senior Service Advisor | Mazak-työstökoneet

+358400433622

Lähetä sähköposti

Työstökonehuolto

Työstökonehuolto

020 510 2410

Lähetä sähköposti