Mazatrol CAM -ohjelmistot

MAZATROL CAM -ohjelmistoilla saadaan Mazak-työstökoneiden Mazatrol-ohjauksia vastaava järjestelmä pöytätietokoneelle tai kannettavalle tietokoneelle.

Tämän avulla etäohjelmointi ja ohjelmien simulointi esimerkiksi toimistossa tai luokkahuoneessa on mahdollista.

MAZATROL DX on uusin CAM-ohjelmistoversio. Työstettävän kappaleen 3D-malleja voidaan käyttää työstöohjelman automaattiseen luontiin STEP- tai Parasolid-malleista. Automaattinen ratojen ja käskyrivien luonti onnistuu INTEGREX-monitoimisorveille Mazatrol-ohjelmointitavalla. CNC-ohjelma luodaan täysin automaattisesti muutamaa käsin tehtävää käskyä lukuun ottamatta.  Myös muille Mazak-työstökoneille voidaan hyödyntää 3D-malleja ja luoda työstettävä geometrinen rata automaattisesti CNC-ohjelmaan. Tarvittavat muut käskyt kirjoitetaan käsin.

MAZATROL DX hyödyntää ohjelman tekoälyominaisuuksia ja pyrkii jatkuvasti tekemään parempia CNC-ohjelmia hyväksi havaittujen toimintatapojen ja ratkaisujen perusteella.

Quick Quote on ohjelmaan sisältyvä laskentaosio (tulossa Q4/2024–2025), jonka avulla käyttäjä voi helposti ja automaattisesti laskea työkappaleen valmistuksen kustannukset. Ohjelma laskee muun muassa materiaalikustannukset ja kappaleen koneistukseen menevän ajan simulointia hyväksi käyttäen. Kappaleen ohjelma voidaan luoda automaattisesti laskentaa varten edellä mainituin ehdoin.

Setup Guide on ohjelmaan sisältyvä asetusosio (tulossa Q4/2024–2025), joka auttaa tekemään asetukset nopeasti ja vähentää virheitä. Ohjelma neuvoo muun muassa leuka-asetukset, oikeat työkalut ja niiden mittaustavan. Osion käyttö on mahdollista tulevan päivityksen jälkeen, mutta aivan kaikkiin konemalleihin sitä ei aluksi ole saatavilla.

MAZATROL DX on Software as a Service (SaaS) -tyyppinen ohjelma ja lisenssi ostetaan aluksi kolmen vuoden määräajaksi.

MAZATROL DX soveltuu alla oleville Mazatrol-ohjauksen versiolle. Vanhemmissa Matrix-versioissa sekä Smooth Ez ja Smooth C -versioissa voidaan joutua konvertoimaan joitakin tietoja.

SmoothAiMatrix
SmoothXMatrix 2
SmoothGMatrix Nexus
SmoothCMatrix Nexus 2
SmoothEzMazatrol (Fusion) 640