Wihuri ja Mazak juhlistavat 30-vuotista yhteistä taivalta Konepaja-messuilla Tampereella

Wihuri Oy Tekninen Kauppa ja maailman johtaviin työstökonevalmistajiin kuuluva japanilainen Yamazaki Mazak ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä Suomessa jo 30 vuotta. Pitkää yhteistyötä saatiin jo juhlistaa hienolla merkkipaalulla, kun viime vuoden lopulla Wihuri toimitti Suomeen tuhannennen Mazakin lastuavan CNC-koneen.

30-vuotisen juhlavuoden kunniaksi yritykset esittelevät kaksi Mazak-konetta niihin saumattomasti integroiduin automaatiojärjestelmin näyttävällä yhteisosastollaan Konepaja 2024 –messuilla. Viimeisimpään Mazakin Smooth-teknologiaan on mahdollista tutustua koneiden lisäksi myös useiden ohjaussimulaattoreiden ja ohjelmistojen avulla. Lisäksi viime vuodet vahvasti kasvanut Wihurin työstökonehuolto esittelee osastolla uusia palveluitaan. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Konepaja-messuilla 19.–21.3. ovat asiakkaita palvelemassa Mazakin, RoboJobin ja Wihurin asiantuntijat.

5-akselinen CV5-500 -koneistuskeskus ja MA-25/400 -järjestelmä tarjoavat helpon ensiaskeleen automaation hyödyntämiseen

Mazak CV5-500 -koneistuskeskus on edullinen 5-akselinen pystykarainen koneistuskeskus, joka on tarkoitettu ensiaskeleeksi moniakselityöstön maailmaan, ja niitä on myyty lukuisille erikokoisille konepajoille ensimmäiseksi 5-akselikoneeksi. Koneen tukevan siltatyyppisen rungon alle on rakennettu kahdesta päästä tuettu kehtopöytä, jonka runko kallistuu 220 astetta ja pöytälevy pyörii 360 astetta lineaariakseleiden ympäri. Tukevan rakenteen ja tehokkaan ohjausjärjestelmän ansiosta vaativatkin työkappaleet pystytään työstämään tarkasti useammalta tahkolta yhdellä kiinnityksellä tai kaikilla viidellä akselilla yhtäaikaisesti. Wihurin messukone on varustettu tehokkaalla 18 000 kierroksen HSK-karalla, mittasauvoilla ja 48-paikkaisella työkalumakasiinilla.

Suurin CV5-500 -koneella työstettävä kappale on halkaisijaltaan 500 mm ja korkeudeltaan 320 mm. Messukoneeseen on saumattomasti integroitu belgialaisen RoboJobin valmistama MA-25/400- automaatiojärjestelmä, jossa on Fanuc-robotti ja kappalepöytä, jolta työkappaleita voidaan panostaa ja purkaa koneen automaattisesta sivuovesta. CV5-500:n etuoveen on jälkiasennettu Wihurin oma automaattikäyttöinen ovimekanismi, jonka ansiosta etuoven kautta voidaan edelleen panostaa ja purkaa kappaleita käsin täysin esteettömästi. Koneessa on työpöydän läpi kulkeva paineilmaliitäntä ja pöydän päällä Schunkin valmistama nollapistekiinnitin ja automaattinen työkappaleen kiinnitin robottipanostusta varten.

Sorvauskeskus QUICK TURN 250MSY, TA-25/200 -automaatio ja TOP Automazioni Magic -tankomakasiini muodostavat monipuolisen tuotantosolun

QUICK TURN 250MSY on monipuolinen sorvauskeskus pyörivillä työkaluilla, Y-akselilla ja kahdella karalla. Kappaleita voidaan syöttää koneeseen joko käsin, RoboJob TA-25/200 -robottijärjestelmällä tai tankomakasiinin kautta. Helppokäyttöisen RoboJob-järjestelmän ohjaus tapahtuu suoraan sorvin käyttöpaneelista. Kaksoistarttujalla varustetun Fanuc-robotin käsittelykyky on 25 kg ilman tarttujaa ja esimerkiksi 2 x 7,3 kg, jos tarttujassa on kappale molemmin puolin kiinni. Halkaisijat voivat olla 25 – 200 mm. Robotilla voidaan myös poistaa tangosta ajetut kappaleet hellävaraisesti ulos koneesta.

Kaksikaraisen messukoneen varustukseen kuuluu myös apukaran kärkipylkkätoiminto, jolloin karaa voidaan tarvittaessa käyttää hallitusti tukikärkenä akselimaisille kappaleille. Modernissa sorvauskeskuksessa on lisävarusteena saatavissa oleva Smooth Energy Dashboard -toiminto, jolla kappalekohtaista energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä voidaan seurata ja optimoida. Koneen ympäristökuormitusta vähentävät myös esimerkiksi rasvavoidellut johteet ja kuularuuvit, jolloin leikkuunesteen vaihtoväli on tyypillisesti paljon pidempi verrattuna öljyvoideltuihin koneisiin.   

Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvuhakuinen työstökonehuolto esittelee uusia palveluitaan

Wihurin Työstökoneet -liiketoiminta-alue panostaa strategiansa mukaisesti vahvasti jälkimarkkinointipalveluiden kasvattamiseen. Kenttähuoltoon on tehty useita uusia rekrytointeja viime vuosien aikana ja uusia asiakaslähtöisiä palveluita tuotteistetaan koko ajan lisää. Viimeisimpiä lisäyksiä palvelutarjontaan ovat esimerkiksi työstökoneenkäyttäjien ODR-huoltokoulutukset, koneiden kalibroinnit ja Double Ball Bar -mittaukset. Huollon toimihenkilöt kertovat uusista palveluista ja mahdollisuuksista messuosastolla. Paikalla ovat myös kaikki Wihurin käyttökouluttajat, jotka esittelevät uusimpia MAZATROL-ohjausjärjestelmiä ja muita Mazak-asiakkaille tarkoitettuja hyödyllisiä ohjelmistoja.

Lisätietoja:

Wihuri Oy Tekninen Kauppa

Työstökoneet

Puh. 020 510 10

www.machinetools.wihuri.fi

Pystykaraista 5-akselista CV5-500 -koneistuskeskusta palvelee helppokäyttöinen RoboJob MA-25/400
-automaatiojärjestelmä.

Sorvauskeskus QUICK TURN 250MSY on varustettu RoboJob TA-25/200 -robottijärjestelmällä ja TOP Automazioni Magic -tankomakasiinilla.

Wihurin käyttökouluttajat esittelevät messuosastolla uusimpia MAZATROL-ohjauksia ja ohjelmistoja.