Mazakin kuitulaserien OPTIPLEX-sarja laajenee nyt uudella Ez-mallilla

Mazak Optiplex Ez

Japanilainen Yamazaki Mazak lisää kuitulaserkoneiden valikoimaansa kokonaan uuden OPTIPLEX Ez -mallin. Levynleikkaukseen tarkoitetun lasermalliston tehokkain kone on tuttu OPTIPLEX NEO, mutta uusi OPTIPLEX Ez -malli tuo uuden ja tehokkaan koneen useampien käyttäjien saataville. Yamazaki Mazak on valmistanut laserleikkauskoneita jo vuodesta 1983 lähtien, joten kokemusta laserien tuotannosta on kertynyt runsaasti.   

Mazak-laserleikkauskoneiden IPG-resonaattorien tehot ovat 3,4 tai 6 kilowattia ja suurin levykoko on joko 1 525 x 3 050 tai 2 050 x 4 120 mm. Suurin pikaliikenopeus on (X, Y) on 120 m/min ja kiihtyvyys 1,5 G. Uusi Mazak OPTIPLEX Ez -malli on tehokas ja nykyaikainen kuitulaser vaativaan käyttöön.

Automaatio mahdollistaa tehokkaan tuotannon ohuille ja keskipaksuille levyille

Uuden mallin suunnittelussa yksi keskeinen painopiste on OPTIPLEX-laserleikkauskoneen automatisointimahdollisuuksien kehittäminen. Suuret etu- ja sivuovet, 21,5 tuuman kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli ja helppo pääsy työkappaleelle soveltuvat erittäin hyvin monille käyttäjille ja erilaisille toiminnoille, joita ovat esimerkiksi jäännöspalojen helppo lataus sivuovesta, suuttimien vaihto etuovesta ja täysien levyjen automaattinen lataus päätyluukusta.

Saatavilla on myös useita erilaisia automaatioratkaisuja levyjen käsittelyyn, kuten automaattiset levyvarastot sekä lajittelu ja lataus robotilla. Yksi tärkeä tehokkuuden takaava periaate on luonnollisesti säilytetty: laserkoneessa on edelleen erittäin tukeva Yamazaki Mazakin itse koneistama valurautarunko. OPTIPLEX Ez -mallin perusrakenne on sama kuin Mazak-laserien huippumallilla OPTIPLEX NEO:lla. 

Saksalaisen Photonics Toolsin valmistamassa NLCH-leikkauspäässä on mukana nykyaikaiset automaattiset toiminnot, kuten automaattinen kalibrointi ja polttopisteen säätö sekä supernopea lävistys. Automaattinen suuttimien (8 kpl) vaihto ja puhdistus on koneessa vakiovarusteena; lisävarusteena on saatavilla myös suuttimien keskittämistä helpottava kamerateknologia.

Uusi Mazatrol Smooth Lx -CNC-ohjausjärjestelmä

21,5 tuuman tarkka kosketusnäyttö visualisoi operaattorille yhdellä silmäyksellä leikattavien kappaleiden sijoittelun, ja käyttäjäystävällinen kosketusnäyttö antaa nopean pääsyn mahdollisiin tarkastuksiin tai muutoksiin leikkausohjelmassa. Mazatrol Smooth Lx -ohjauksen näytöltä voidaan tarkastella esimerkiksi leikkausarvoja, suuttimen säätöjä, tuotantojärjestystä ja huoltovalikkoa. Optiona on saatavilla myös toinen näyttö ja näin useiden toimintojen yhtäaikainen tarkastelu on mahdollista. Näytön paikkaa voidaan vaihtaa koneen sivulle tai päätyyn. Ohjauspaneelissa on myös kallistuksen säätö ja kääntömahdollisuus parhaan ergonomisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mazatrol Smooth Lx

Mazatrol Smooth Lx -CNC-ohjaus on suuren 21,5 tuuman kosketusnäyttönsä ansiosta nopea ja intuitiivinen käyttää.

Mazak Optiplex Ez

Suuttimen keskittämiseen voidaan optiona käyttää kamerateknologiaa.