monitoimikoneet
Mazak Integrex j -sarja

INTEGREX j -sarja

Edullinen monitoimisorvimallisto

INTEGREX j –sarja on Mazakin edullinen monitoimisorvimallisto, joka tarjoaa monipuoliset ominaisuudet kohtuuhintaan. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi korvattaessa perinteistä CNC-ohjattua revolverisorvia pyörivillä työkaluilla monipuolisemmalla koneella tai konepajan ensimmäiseksi monitoimikoneeksi. Monitoimisorvissa yhdistyvät nykyaikaisen CNC-sorvin ja koneistuskeskuksen ominaisuudet ja työstötehot. Näillä ominaisuuksilla vaativimmatkin kappaleet saadaan kerralla valmiiksi yhdellä koneella – Done in One.

Sorvauspituus (mm)
500 – 1 165
Sorvaushalkaisija (mm)
Ø 500
Työkalumakasiinin koko (kpl)
20 / 36 / 72
Karavaihtoehdot
Capto C6 tai HSK-T63
Pääkara (k/min, kW)
3 300 – 5 000, 11 – 22
Sorvaus-/jyrsinkara (k/min, kW)
12 000, 7,5 – 22
Karan kartio
Capto C6, HSK-T63
Karan indeksointi (ast.)
220° (-30…+190°, 5° tai 1° jaolla)
Liikkeet Y (mm)
200 – 260
Tuotekuvaus
Edullinen monitoimisorvimallisto, jolla lyhyetkin tuotantosarjat voidaan valmistaa nopeasti, tehokkaasti ja kannattavasti.

Mazakin monitoimisorvit soveltuvat sekä lyhyille että pidemmille sarjoille, joissa kappaleet ovat vaativia ja mittatarkkoja. Kappale pyritään aina koneistamaan tehokkaan sorvaus-/jyrsinkaran ja kääntyvän B-akselin avulla yhdellä kiinnityksellä ja koneella kerralla valmiiksi. Tällöin saavutetaan monia etuja, kuten lyhentynyt tuotannon läpimenoaika, pienempi keskeneräisen tuotannon määrä, parempi mittatarkkuus, vähemmät asetukset ja ohjelmat, pienempi lattiapinta-alan tarve, vähemmän työvoima-, työkalu- ja kiinnitinkustannuksia. Lopulta saavutetaan virtaviivaistettu tuotanto ja tehokkaampi ja tuottavampi valmistus.

Integrex j -monitoimisorveja on saatavilla monilla eri ominaisuuksilla, esimerkiksi kärkipylkällä, vastakaralla ja tukilaakerilla. Koneen kohtisuora ortogonaalinen rakenne mahdollistaa Y-akselin suuren liikkeen 200 – 260 mm taaten monipuoliset jyrsintämahdollisuudet. Samalla lämpölaajenemisen vaikutukset saadaan hyvin hallintaan ja lastunpoisto tehokkaaksi.  Mazatrol-ohjauksen ansiosta koneen ohjelmointi on helppoa ja asetusten teko nopeaa.

Kaikissa Integrex j –sarjan koneissa on kääntyvä sorvaus-/jyrsinkara jakavana B-akselina (1° tai 5°) sekä automaattinen työkalunvaihtaja, jonka käyttö tapahtuu koneen edestä. Sorvit voidaan automatisoida helposti esimerkiksi tangonsyöttölaitteella, portaalipanostajalla tai teollisuusrobotilla.

Integrex j-200S malli on varustettu vastakaralla.