monitoimikoneet

INTEGREX i-500 -sarja

Modulaarinen monitoimisorvi

INTEGREX i-500 –monitoimisorvit ovat monipuolisia ja tehokkaita koneita keskiraskaaseen työstöön. Modulaarisen rakenteen ansiosta sitä on saatavilla useina eri versioina tarpeen mukaan. Monitoimisorvissa yhdistyvät nykyaikaisen CNC-sorvin ja koneistuskeskuksen ominaisuudet ja työstötehot. Näillä ominaisuuksilla vaativimmatkin kappaleet saadaan kerralla valmiiksi yhdellä koneella – Done in One.

Sorvauspituus (mm)
1 530 – 3 060
Sorvaushalkaisija (mm)
Ø 700
Sorvaushalkaisija alarevolverilla (mm)
Ø 490 mm
Työkalumakasiinin koko (kpl)
36 – 110
Karavaihtoehdot
Capto C6 [PSC63] Capto C8 [PSC80]
Pääkara (k/min, kW)
4 000, 37
Vastakara (k/min, kW)
4 000, 30
Sorvaus-/jyrsinkara (k/min, kW)
12 000, 24 - 37 [C8 10 000, 37]
Karan kartio
Capto C6 [PSC63] Capto C8 [PSC80]
Karan indeksointi (ast.)
240° (-30…+210°, portaaton)
Liikkeet X/Z (mm)
845 / 1 530 - 3 060
Liikkeet Y (mm)
430
Pikaliikkeet (m/min)
40 – 50

Mazakin monitoimisorvit soveltuvat sekä lyhyille että pidemmille sarjoille, joissa kappaleet ovat vaativia ja mittatarkkoja. Kappale pyritään aina koneistamaan tehokkaan sorvaus-/jyrsinkaran ja kääntyvän B-akselin avulla yhdellä kiinnityksellä ja koneella kerralla valmiiksi. Tällöin saavutetaan monia etuja, kuten lyhentynyt tuotannon läpimenoaika, pienempi keskeneräisen tuotannon määrä, parempi mittatarkkuus, vähemmät asetukset ja ohjelmat, pienempi lattiapinta-alan tarve, vähemmän työvoima-, työkalu- ja kiinnitinkustannuksia. Lopulta saavutetaan virtaviivaistettu tuotanto ja tehokkaampi ja tuottavampi valmistus.

Integrex i-500 -monitoimisorveja on saatavilla monilla eri ominaisuuksilla, esimerkiksi ohjelmoitavalla kärkipylkällä, kahdella identtisellä sorvauskaralla, alarevolverilla, pitkien porien erillisellä makasiinilla ja automaattisella hydraulisella tukilaakerilla. Koneen kohtisuora ortogonaalinen rakenne mahdollistaa Y-akselin suuren liikkeen 430 mm taaten monipuoliset jyrsintämahdollisuudet. Samalla lämpölaajenemisen vaikutukset saadaan hyvin hallintaan ja lastunpoisto tehokkaaksi. Sorvissa on sorvaus-, poraus-, kierteitys- ja jyrsintäominaisuudet aina täydelliseen 5-akselityöstöön saakka. Lisäominaisuuksina on tarjolla muun muassa erilaisia hammastusjyrsintäominaisuuksia. Mazatrol SmoothX -ohjauksen ansiosta koneen ohjelmointi on helppoa ja asetusten teko nopeaa.

Kaikissa Integrex i-500 –sarjan koneissa on kääntyvä sorvaus-/jyrsinkara portaattomana ja syöttävänä B-akselina sekä automaattinen työkalunvaihtaja, jonka käyttö tapahtuu koneen edestä. Sorvit voidaan automatisoida helposti esimerkiksi teollisuusrobotilla.

Integrex i-500 –monitoimisorveja on saatavilla useina eri versioina:

Perusmalli = ohjelmoitava kärkipylkkä, optiona automaattinen hydraulinen tukilaakeri jopa Ø 410 mm

S-malli = kaksi sorvauskaraa

ST-malli = kaksi sorvauskaraa ja alarevolveri