monitoimikoneet

INTEGREX e-RAMTEC -sarja

Pystymonitoimisorvit, joissa lisäksi RAM-kara sisätyöstöön

INTEGREX e-RAMTEC –pystymonitoimisorvit on varustettu sorvaus-/jyrsinkaran (B-akseli) lisäksi erillisellä RAM-karalla, jonka avulla voidaan koneistaa kappaleen sisäpuolisia muotoja tehokkaasti samalla kiinnityksellä. Sorvi on tarkoitettu suurille halkaisijoille ja vaativille kappaleille niin raskaaseen rouhintaan kuin mittatarkkaan viimeistelyyn. Erityisen hyviä kappaleita tälle koneelle ovat sellaiset, joissa on sisäpuolisia piirteitä, jotka vaativat työstämistä. Paletinvaihtajalla varustettu pystymonitoimikone on helppo automatisoida esimerkiksi liittämällä kone FMS-järjestelmään. Pystymonitoimisorvissa yhdistyvät nykyaikaisen karusellisorvin ja 5-akselisen koneistuskeskuksen ominaisuudet ja työstötehot. Näillä ominaisuuksilla vaativimmatkin kappaleet saadaan kerralla valmiiksi yhdellä koneella – Done in One.

Sorvaushalkaisija (mm)
Ø 1 250 – 2 350
Työkalumakasiinin koko (kpl)
40 – 330, RAM 40 työkalua
Pääkara (k/min, kW)
150 – 500 / 37 – 45
Vastakara (k/min, kW)
RAM-karan teho 7,5 kW (Capto C6) RAM-karan kierrosluku 3 000 k/min RAM-karan iskun pituus 900 mm (W-akseli)
Sorvaus-/jyrsinkara (k/min, kW)
5 000 – 10 000 / 37
Karan kartio
Capto C8, ISO 50, RAM Capto C6
Karan indeksointi (ast.)
B-akselin kääntö 150° (-30…+120°, portaaton)
Koneen paino (kg)
46 000 – 87 200
Työkappaleen koko (mm)
Ø 1 250 – 2 350, korkeus 1 250 – 1 800
Paletin koko (mm)
Ø 1 000 – 1 850, neliö 800 x 800 – 1 250 x 1 250
Paletin kuorma (kg)
2 700 - 10 000

Mazakin monitoimisorvit soveltuvat sekä lyhyille että pidemmille sarjoille, joissa kappaleet ovat vaativia ja mittatarkkoja. Kappale pyritään aina koneistamaan tehokkaan sorvaus-/jyrsinkaran ja kääntyvän B-akselin avulla yhdellä kiinnityksellä ja koneella kerralla valmiiksi. Tällöin saavutetaan monia etuja, kuten lyhentynyt tuotannon läpimenoaika, pienempi keskeneräisen tuotannon määrä, parempi mittatarkkuus, vähemmät asetukset ja ohjelmat, pienempi lattiapinta-alan tarve, vähemmän työvoima-, työkalu- ja kiinnitinkustannuksia. Lopulta saavutetaan virtaviivaistettu tuotanto ja tehokkaampi ja tuottavampi valmistus.

INTEGREX e-RAMTEC -pystymonitoimisorvissa on sorvaus-, poraus-, kierteitys- ja jyrsintäominaisuudet aina täydelliseen 5-akselityöstöön saakka. Lisäominaisuuksina on tarjolla muun muassa erilaisia hammastusjyrsintäominaisuuksia. Mazatrol-ohjauksen ansiosta koneen ohjelmointi on helppoa ja asetusten teko nopeaa.  Kaikissa Integrex e-RAMTEC–sarjan koneissa on kääntyvä sorvaus-/jyrsinkara portaattomana ja syöttävänä B-akselina sekä automaattinen työkalunvaihtaja.  Vakiovarustukseen kuuluu myös RAM-kara, jolla voidaan käyttää sekä sorvaustyökaluja että pyöriviä työkaluja. Näin myös kappaleen sisäpuoliset piirteet voidaan koneistaa samalla kiinnityksellä ja yhdessä koneessa tuottavasti. Paletinvaihtajalla varustetut pystymonitoimisorvit voidaan automatisoida helposti esimerkiksi liittämällä ne Mazak Palletech FMS-järjestelmään.