monitoimikoneet

INTEGREX e-H -sarja

Monitoimisorvit isoille työkappaleille

INTEGREX e-H –sarja koostuu suurista ja tehokkaista vaakamonitoimisorveista. Nämä koneet on tarkoitettu suurille halkaisijoille sekä pitkille vaativille kappaleille niin raskaaseen rouhintaan kuin mittatarkkaan viimeistelyyn. Monitoimisorvissa yhdistyvät nykyaikaisen CNC-sorvin ja koneistuskeskuksen ominaisuudet ja työstötehot. Näillä ominaisuuksilla vaativimmatkin kappaleet saadaan kerralla valmiiksi yhdellä koneella – Done in One.

Sorvauspituus (mm)
1 598 – 8 380
Sorvaushalkaisija (mm)
Ø 820 – 1 300
Työkalumakasiinin koko (kpl)
40 – 120
Karavaihtoehdot
ISO 50 / CAPTO C8 / HSK-100
Pääkara (k/min, kW)
700 – 3 300 / 30 - 45
Sorvaus-/jyrsinkara (k/min, kW)
5 000 – 10 000 / 37
Karan kartio
Capto C8
Karan indeksointi (ast.)
240° (-30…+210°, portaaton)
Liikkeet Y (mm)
500 – 800

Mazakin monitoimisorvit soveltuvat sekä lyhyille että pidemmille sarjoille, joissa kappaleet ovat vaativia ja mittatarkkoja. Kappale pyritään aina koneistamaan tehokkaan sorvaus-/jyrsinkaran ja kääntyvän B-akselin avulla yhdellä kiinnityksellä ja koneella kerralla valmiiksi. Tällöin saavutetaan monia etuja, kuten lyhentynyt tuotannon läpimenoaika, pienempi keskeneräisen tuotannon määrä, parempi mittatarkkuus, vähemmät asetukset ja ohjelmat, pienempi lattiapinta-alan tarve, vähemmän työvoima-, työkalu- ja kiinnitinkustannuksia. Lopulta saavutetaan virtaviivaistettu tuotanto ja tehokkaampi ja tuottavampi valmistus.

Integrex e-H -monitoimisorveja on saatavilla monilla eri ominaisuuksilla, esimerkiksi kärkipylkällä, vastakaralla ja tukilaakerilla. Koneen kohtisuora ortogonaalinen rakenne mahdollistaa Y-akselin suuren liikkeen 500 – 800 mm taaten monipuoliset jyrsintämahdollisuudet. Samalla lämpölaajenemisen vaikutukset saadaan hyvin hallintaan ja lastunpoisto tehokkaaksi. Sorvissa on sorvaus-, poraus-, kierteitys- ja jyrsintäominaisuudet aina täydelliseen 5-akselityöstöön saakka. Lisäominaisuuksina on tarjolla muun muassa erilaisia hammastusjyrsintäominaisuuksia sekä pitkien sisäsorvauspuomien automaattinen vaihtaja. Mazatrol-ohjauksen ansiosta koneen ohjelmointi on helppoa ja asetusten teko nopeaa.

Kaikissa Integrex e-H –sarjan koneissa on kääntyvä sorvaus-/jyrsinkara portaattomana ja syöttävänä B-akselina sekä automaattinen työkalunvaihtaja. Sorvit voidaan automatisoida helposti esimerkiksi teollisuusrobotilla.